Distinción alimentaria y clases sociales
Food distinction and social classes
Abstract
The book "Food, culture and space" is the result of a seminar on anthropology of food in which what is defined as a culinary region is explored from the concept of "sociocultural region". For the coordinators of this collective work, the culinary regions make up a complete cultural system. In this framework, case studies are presented that support the explicative capacity of this concept.Keywords:
feeding, gourmet food, Mexico, social class, space.Abstract
The book "Food, culture and space" is the result of a seminar on anthropology of food in which what is defined as a culinary region is explored from the concept of "sociocultural region". For the coordinators of this collective work, the culinary regions make up a complete cultural system. In this framework, case studies are presented that support the explicative capacity of this concept.Keywords:
feeding, gourmet food, Mexico, social class, space.Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
Para que sean publicados artículos, ensayos y reseñas críticas en Estudios Sociales, la revista debe contar con la aceptación de parte de los autores/autoras de las condiciones siguientes:
1. Los autores conservan los derechos de autor y ceden a la revista el derecho de la primera publicación del trabajo registrado bajo la licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial (CC-By-NC) que permite a terceros utilizar lo publicado, siempre y cuando mencionen la autoría del trabajo y a la primera publicación en esta revista.
2. Los autores pueden realizar otros acuerdos contractuales independientes y adicionales para la distribución no exclusiva de la versión del artículo publicado en esta revista (por ejemplo: incluirlo en un repositorio institucional o publicarlo en un libro) siempre y cuando indiquen, claramente, que el trabajo se publicó por primera vez en esta revista.















